Coneixent l'Atletisme

Obrim un espai a la web per difondre les diferents especialitats de l’atletisme, conèixer-les més profundament i reviure bons moments d’aquest esport.

 

Una de les disciplines més tècniques i complexes de l’atletisme són les tanques, i es que com diuen els entrenadors, per a fer una bona marca, les tanques no s’han de saltar sinó que s’han de passar el més ràpidament possible per continuar corrent al sprint. Moltes entrenaments tècnics i molt de treball s’ha de realitzar per perfeccionar el pas de tanques i millorar les marques. Us deixem amb la carrera del rècord del món de l’americà Aries Merritt als 110 metres tanques establert el 7 de setembre del 2012 al meeting Memorial Van Damme de Brussel·les, Bèlgica amb una espectacular marca de només 12 segons i 80 centèsimes.

El passat 17 de juliol de 2015 a Monaco, Genzebe Dibaba va trencar el rècord del món a la prova dels 1.500 metres fent una carrera espectacular amb els últims 700 metres sola i rebaixant la marca de la Xina Yunxia Qu que romania vigent des del 1993 en 4 segons! L'atleta etíop va parar el cronòmetre amb una marca estratosfèrica de 3'50''07. Feia pocs dies, al Miting Internacional de la FCA ja havia batut el rècord africà. Dona la casualitat que aquesta atleta entrena part de l'any a Sabadell i se la pot veure corrent amb el seu grup d'entrenament pel Parc Central del Vallés.

Una de les proves més importants i esperada de l'atletisme és la carrera dels 1.500 metres. Us deixem amb la cursa que es va disputar als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, a casa nostra, amb un Fermín Cacho pletòric! Avui en día encara manté el rècord d'Espanya que va aconseguir al 1997 amb un espectacular 3:28.95. 

Seguim amb una de les proves més espectaculars i vibrants de l'atletisme, els Relleus, especialitat per equips on la sincronització entre els corredors ha de ser perfecte per assolir la millor marca possible. Un deixem amb el Rècord del Món femení realitzat als últims Jocs Olímpics de Londres 2012.

Aquí podem veure imatges de l'espectacular Triple Salt